Ado M., komercijalista iz Sarajeva: Strunu teško da i jedna medicinska ustanova može otkloniti; to jedino radi Nizama Arslan!

Prije dva mjeseca, nakon teškog fizičkog rada, pomjerio mi se želudac. Premještao sam mlade šljivice kod vikendice u blizini Sarajeva. Evo, završen je i treći tretman. Bola više nema. Već poslije prvog sam noću bolje spavao i bio puno pokretniji. Ostala su mi još dva tretmana. Želudac je malo promijenio i oblik zbog nervoze i stresa. Kada sam već došao, hoću da želudac dovedem u potpuno zdravlje – kaže naš sagovornik

Ado na tretmanima

Kod bioenergičarke Nizame Arslan Nize krajem aprila ove godine na tretmanima smo zatekli Adu M. iz Srajeva. Na tretmanima je već treći put, a razlog je kao i kod većine Nizaminih klijenata – struna želuca. Ipak, Ado se pomalo razlikuje od drugih. Svoj problem nije “vukao” godinama. Prije dva mjeseca imao je prve simptome koji su nagovještavali da nešto ne štima i odmah je krenuo u rješavanje problema.

Prijateljske dijagnoze

  • Prije dva mjeseca, nakon teškog fizičkog rada, pomjerio mi se želudac. Premještao sam mlade šljivice kod vikendice u blizini Sarajeva. Jednu sam naglo povukao i proparala me bol ispod lijevog rebra. Tada sam mislio da sam nezgodno potegao i da će ubrzo bol proći. Međutim, tu noć sam cijelu proveo u bolovima – priča Ado dok se priprema za Nizamin tretman.

U nastavku razgovora saznajemo da je bol potrajala i narednih dana. Ado kaže da nije znao šta da misli. Na želudac, kaže, nije pomišljao.

  • Mislio sam da su pluća. Od prijatelja sam također dobivao razne dijagnoze. Kako nisam išao doktoru, raspitivao sam se i kod njih šta bi to moglo da bude. Jedni su tvrdili da je prejaka kiselina u želucu, drugi su moj bol povezivali sa čirom… Doktoru sam otišao tek nakon deset dana. Međutim, ni tu nisam dobio dijagnozu. Izišao sam od doktora još više zbunjen. Nakon razgovora samo sam dobio recept za neke tablete od kojih nisam osjetio nikakve koristi – žali se Ado.

Pojašnjava da mu je bilo sumnjivo što se bol javljala uglavnom kada je bio gladan. Čim bi nešto pojeo, bol bi jenjavala.

  • Bilo mi je sumnjivo i to što se bol protezala u kičmu, bubrege, donji dio stomaka. Sve to nagnalo me da zakažem pregled ultarzvukom u privatnoj ordinaciji. Ultrazvuk je pokazao da mi se želudac pomjerio. Doktor je dijagnosticirao strunu i posavjetovao da potražim nekoga ko se bavi time. Čim sam došao kući, krenuo sam sa pretraživanjem interneta. Bilo je tu nekoliko adresa, ali sam se odlučio za Nizamu Arslan. Odmah sam je posjeti – kaže Ado.

Zbog čega želudac bježi?

Tvrdi da je već nakon prvog tretmana osjetio poboljšanje. Poslije drugog bol je potpuno nestala.

  • Evo, završen je i treći tretman. Bola više nema. Već poslije prvog sam noću bolje spavao i bio puno pokretniji. Ostala su mi još dva tretmana. Želudac je malo promijenio i oblik zbog nervoze i stresa. Kada sam već došao, hoću da želudac dovedem u potpuno zdravlje – rekao je Ado na kraju.

Bioenergičarka Nizama Arslan dodaje da je Ado jedan od rijetkih koji joj se obratio za pomoć jer mu se želudac pomjerio zbog fizičkog naprezanja. Uglavnom su kod nje klijenti kojima želudac nije na svome mjestu iz drugih razloga.

  • Najčešće se želudac pomjera zbog stresa i nervoze, ili deformiše svoj prirodni oblik. Tada nastaju problemi koje teško da i jedna medicinska ustanova može otkloniti. Javljaju se tada učestali bolovi u stomaku, otežano disanje, pritisak u plućima, mučnine, malaksalost, problemi sa crijevima… – tvrdi Nizama Arslan, bioenergičarka i vrsni poznavalac metoda namještanja želuca. Za kraj dodaje:
  • Do sada sam izliječila na stotine ljudi. Niko nikada se nije požalio nakon mojih tretmana. Osim što pomažem kod želučanih problema, uspješno liječim i bolove u leđima, glavobolje, žensku neplodnost, visok krvni pritisak.

(Magazin Aura)

You may also like...