Alma S. iz Vogošće nakon tretmana bioenergičarke Nizame Arslan: Pobijedila kilu na želucu, strah i depresiju

Prve simptome oboljenja osjetila sam prije nekoliko godina. Nadimanje u predjelu želuca, učestalo podrigivanje i nelagoda bili su prvi znaci za uzbunu. Posao koji radim zahtijeva redovne sistematske preglede. Moje zdravstveno stanje uvijek je bilo uredno. Stoga, nemalo sam se iznenadila kada su počele nevolje

Kila na želucu je izuzetno teško obljenje, tvrde oboljeli. Podrigivanje, gorušica, vraćanje sadržaja iz želuca, bol iza grudne kosti poslije obilnih obroka i pri zauzimanju ležećeg položaja samo su neki od njenih neugodnih simptoma. Oboljeli se najčešće žale kako se bol širi i u leđa ili ramena, što upućuje na anginozni bol, zbog čega se prvo javljaju kardiologu, a onda gastroenterologu.

Pojava anemije često prati ovo oboljenje zbog prikrivenog krvarenja. Ubrzan rad srca i aritmije takođe mogu biti propratne pojave.

Nemoguće liječenje!?

Što se tiče liječenja i preporuka, u teoriji konvencionalne medicine pominje se medikamentozno liječenje koje se sastoji najprije od redukcione dijete kod gojaznih osoba, češćih a manjih obroka, izbjegavanja obilne večere kasno uveče i zauzimanja ležećeg položaja poslije obroka, dizanje tereta ili zauzimanja presavijenog položaja. Savetuje se šetnja poslije obroka ili odmor u polusjedećem položaju. Od lijekova se uzimaju antacidi, blokatori kisele sekrecije itd.

Hirurško liječenje se primjenjuje kod velikih kila ili fiksiranih u grudnu duplju, kod krvarenja koja se ne mogu zaustaviti lijekovima ili preko endoskopa.

U praksi, oboljeli od ove bolesti teško pronalaze lijek koji bi im barem smirio simptome. O potpunom izlječenju skoro ni ne razmišljaju. Fitoterapija donekle ublažava simptome.

Sve u svemu, o ovoj, ponekad po život opasnoj bolesti, uglavnom vlada mišljenje da se teško da izliječiti. S tim mišljenjima se ipak ne slaže sarajevska bioenergičarka Nizama Arslan, specijalista za namještanje strune.

  • Do sada sam izliječila oko 50 klijenata sa kilom na želucu i jednjaku. Masažama i bioenergijom se kila uspješno liječi! – tvrdi ona i kategorična je!

Zlatne ruke

To dokazuje i istinitim svjedočenjima klijenata koji su prošli njene tretmane. Vogošćanka Alma S. samo je jedna od njih.

  • Prve simptome oboljenja osjetila sam prije nekoliko godina. Nadimanje u predjelu želuca, učestalo podrigivanje i nelagoda bili su prvi znaci za uzbunu. Posao koji radim zahtijeva redovne sistematske preglede. Moje zdravstveno stanje uvijek je bilo uredno. Stoga, nemalo sam se iznenadila kada su počele nevolje – prepričava ova Vogošćanka.

Ljekare nije odmah posjetila. Sve sumnje je pobijedila i hrabrila se kako je vjerovatno obična prehlada stomaka. Nije slutila kako je stresan i nekvalitetan način njenog dotašnjeg života počeo uzimati svoj danak.

  • Vremenom se javila i bol u predjelu grudnog koša, boljeli su me i kukovi, a problemi sa probavom su postajali sve učestaliji. Ponekad su bolovi bili toliko jaki da nisam mogla da dišem i govorim. Bilo je strašno! – žali se Alma.

Simptome bi povremeno ublažila čajevima, ali je sve bilo kratkog daha. Tada je odlučila da se za pomoć obrati ljekarima. Ultrazvuk kompletnog abdomena, gastroskopija i krvne pretrage nisu pokazale nikakvo oboljenje. Kao terapiju, kaže, dobila je neke tablete od kojih su se simptomi samo pojačali.

  • Promijenila sam način ishrane, počela sam da vježbam, ali sve je bilo uzalud. Bolovi su se širili u predio leđa i hvatale su me groznice. Napala me depresija. Bila sam sigurna kako ću ostatak života provesti u patnji – kaže Alma.

Na svu sreću, njena budućnost ipak nije bila takva. Kopajući na internetu za bilo kakvim informacijama, naišla je na osobe koje se nose sa istim simptomima. Uglavnom su svi oni imali dijagnozu – kila na želucu. Naišla je i na informaciju kako sarajevska bioenergičarka Nizama Arslan to oboljenje uspješno liječi.

  • Nizama je potvrdila moje sumnje. Imala sam kilu na želucu. Već nakon dva tretmana osjetila sam pozitivne promjene. Nestajala je nelagoda prilikom gutanja, grčevi su jenjavali. Vratilo mi se raspoloženje. Sada nemam nikakvih tegoba. Bol u želucu je prestala, sve nervoze i strahovi su iza mene. Ponovo se smijem i vratila sam se svojim obavezama. Nizama je žena koja ima zlatne ruke. Ako imate slične simptome, ne čekajte i ne patite se. Potražite pomoć kod bioenergičarke Nizame – poručuje Vogošćanka Alma.

(Magazin Aura)

You may also like...