Edvin Imamović, student mašinstva iz Sarajeva: Patnje sa kilom na želucu “kao rukom odnešene” kod Nizame Arslan!

Problemi sa želucem natjerali su Sarajliju Edvina Imamovića da krajem februara ove godine pokuca i na vrata sarajevske bioenergičarke Nizame Arslan. Nakon što ljekari nisu mogli odgonetnuti šta se to dešava sa njegovim želucem, znao je da mora potražiti pomoć u alternativnoj medicini. Nizama Arslan mu se činila kao dobar izbor. Nije pogriješio.

Faksimil Edvinovog pisma

  • Edvin je imao kilu na želucu a osim toga želudac nije bio u svome “ležištu”. Povukao se bio prema “plućnoj šupljini”. Njegovo zdravstveno stanje je bilo zapušteno, ali hvala Bogu sada je dobro – prokomentarsala je bioenergičarka Nizama.

Stradao nervni sistem

Edvin je student mašinstva. Od stresnog studentstog života, kako kaže Nizama, najvjerovatnije je stradao njegov želudac. A, ima tu i nezdrave ishrane. Osim što mu je morala vratiti želudac i “ukloniti” kilu, Nizama je većinu tretmana posvetila liječenju njegovog nervnog sistema i pospješivanju psihičkog zdravlja.

  • To je, ustvari, i bio njegov najveći problem – tvrdi Nizama.

Edvin je napisao i pismo u kojem pojašnjava ukratko šta se to sa njim desilo. Prenosimo dijelove njegove ispovijedi bez ikakvih izmjena:

  • Imao sam dvije godine probleme s bolovima u plućima, stomaku, leđima. Mršao sam naglo, znojio sam se, nisam mogao spavati. Išao sam kod raznih doktora, niko mi nije mogao pomoći niti su mi znali reći šta mi je.
  • Zatvarao sam se u kuću. Sve mi je smetalo, čak i TV. Ponekad me obuzimao takav strah da sam morao ići u hitnu. Jedne noći sam slučajno na internetu našao članak o Nizami Arslan. Nazvao sam i zakazao tretman.
  • Nakon nekoliko terapija ovi simptmi su nestali. Sve je bilo do želuca i strune. Moj život se preokrenuo nabolje zahvaljujući Nizami – stoji u Edvinom pismu.

Struna i ženske bolesti

Edvin je jedan od mnogih koji je pomoć dobio kod ove sarajevske bioenergičarke. Svakim danom problemi sa želucem su učestaliji. Ona taj problem ponajviše veže sa savremenim načinom života.

  • Ponavljam po ko zna koji put da je najveći krivac takvog stanja – stres. On silno utječe na cjelokupno zdravlje, a posebno loše djeluje na probavni sistem. On uzrokuje i pomjeranje želuca iz njegovog ležišta. Nervni sitem tada poprilično strada. Oko 90 posto pacijenata koji su došli do mene su imali i pshičkih problema. Uglavnom su bili depresivni, bezvoljni i puni straha. Misle da nema nade za njih i upadaju u prave psihičke krize… – pojašnjava Nizama.

Tvrdi da i liječenje kile na želucu za nje nije strano. Ne slaže sa mišljenjima da je to oboljenje neizlječivo.

  • Do sada sam izliječila preko 50 klijenata sa kilom na želucu i jednjaku. Masažama i bioenergijom se kila uspješno liječi! – kategorična je Nizama!

Nizama sve to radi manuelnim masažama. A, izrazito jaka bieonergija koju posjeduje osim želuca liječi i neka druga oboljenja.

  • Žene koje imaju problema sa strunom, uglavnom imaju problem i sa matericom, jajnicima. Svojim pomjeranjem, želudac pomjera i matericu. Uglavnom je to uzrok i neplodnosti. Do sada sam imala nekoliko takvih uspješnih liječenja kada su žene poslije mojih tretmana zatrudnjele – govori Nizama i za kraj nabraja neke od simptoma kako prepoznati da li ste klijent za nju:

Ti problemi se uglavnom očituju u mučninama, bolovima u stomaku i leđima, otežanom disanju, gušenjem u plućima, lošim apetitom, malaksalosti, glavobolji, gubitku koncentracije, nesvjestici…

(Magazin Aura)

 

 

You may also like...