Nizama Arslan, sarajevska bienergičarka tvrdi: Mogu izliječiti kilu na želucu!

Kila na želucu, hijatus hernija, predstavlja prodiranje dijela želuca i abdominalnog dijela jednjaka kroz hijatusni otvor u dijafragmi, kroz koji normalno prolazi jednjak u trbušnu duplju.

Stručni medicinski rječnik govori kako proširenje hijatusnog otvora u dijafragmi nastaje usljed popuštanja tonusa muskulature dijafragme, smanjenja elastičnosti vezivnog tkiva, zbog porasta intraabdominalnog pritiska, zbog pojave ascitesa (tečnosti u trbuhu), odmakle trudnoće, upornog kašlja, kod opstipacije (zatvora), fizičkog napora, pada sa visine, povraćanja, nagle gojaznosti, kidanja veza između želuca i dijafragme.

Dalje stoji kako veliki broj hernija prolazi asimptomatski. Podrigivanje, gorušica, regurgitacija (vraćanje) sadržaja iz želuca su česte pojave koje prate nastajanje hijatusne hernije. Pojava bola iza grudne kosti poslije obilnih obroka i pri zauzimanju ležećeg položaja ili presavijenog položaja tijela kod pertlanja cipela ili nekog drugog rada, a nestajanje bola poslije uspravljanja navodi na razmišljanje o ovoj bolesti. Bol može da se pojavi i visoko u epigastrijumu i da se širi u leđa, ramena ili prekordijalno, što upućuje na anginozni bol, zbog čega se bolesnici prvo javljaju kardiologu, a onda gastroenterologu.

Pojava krvarenja nastaje zbog stvaranja ulkusa u predjelu kile ili iz samog dijela želuca koji prelazi u grudnu šupljinu zbog poremećaja krvotoka. Pojava anemije često prati ovo oboljenje zbog prikrivenog krvarenja, ubrzan rad srca, aritmije i ekstrasistole takođe mogu biti propratne pojave. Erozivne promjene i ulceracije mogu biti česte zbog refluklsa (vraćanja) želudačnog sadržaja.

Što se tiče liječenja i preporuka, konvencionalna medicina pominje medikamentozno liječenje koje se sastoji najprije od redukcione dijete kod gojaznih osoba, češćih a manjih obroka, izbjegavanja obilne večere kasno uveče i zauzimanja ležećeg položaja poslije obroka, dizanje tereta ili zauzimanja presavijenog položaja. Savetuje šetnje poslije obroka ili odmor u polusjedećem položaju. Od lijekova se uzimaju antacidi, blokatori kisele sekrecije itd.

Hirurško liječenje se primenjuje kod velikih hijatus hernija ili fiksiranih u grudnu duplju, kod krvarenja koja se ne mogu zaustaviti lijekovima ili preko endoskopa.

U praksi, oboljeli od ove bolesti teško pronalaze lijek koji bi im smirio simptome. O potpunom izlječenju skoro ni ne razmišljaju.

Fitoterapija donekle ublažava simptome. Sve u svemu, o ovoj, ponekad po život opasnoj bolesti, uglavnom vlada mišljenje da se teško da izliječiti.

S tim mišljenjima se ipak neslaže sarajevska bioenergičarka Nizama Arslan, specijalista za namještanje strune.

  • Do sada sam izliječila preko 50 klijenata sa kilom na želucu i jednjaku. Masažama i bioenergijom se kila uspješno liječi! – tvrdi ona i kategorična je!

Moćna bioenergija

Osim što tvrdi da uspješno liječi kilu, Nizama Arslan liječi i skoro sve druge probleme sa želucem. posebno se specijalizirala za namještanje strune.

  • Želučani problemi su danas izraženi više nego ikada. Ponavljam po ko zna koji put da je najveći krivac takvog stanja – stres. On silno utječe na cjelokušno zdravlje, a posebno loše djeluje na probavni sistem. On uzrokuje i pomjeranje želuca iz njegovog ležišta. Nervni sitem tada poprilično strda. 90 posto pacijenata koji su došli do mene su imali i pshičkih problema. Uglavnom su bili depresivni, bezvoljni i puni straha. Misle da nema nade za njih i upadaju u prave psihičke krize… – pojašnjava Nizama.

Tvrdi da do sada ima na desetine izliječenih klijenata. Nekima je pomogla za samo tri polusatna tretmana, nekima je trebalo više od deset.

  • Na prvom tretmanu vraćam želudac na njegovo mjesto. Tek kada ga “izvučem” mogu odrediti koliko će terapija biti potrebno. U težim slučajevima treba dugo raditi na opuštanju kompletnog nervnog sistema kako bi se želudac vratio u normalan oblik – kaže Nizama.

Ona sve to radi manuelnim masažama. A, izrazito jaka bieonergija koju posjeduje osim želuca liječi i neka druga oboljenja.

  • Žene koje imaju problema sa strunom, uglavnom imaju problem i sa matericom, jajnicima. Svojim pomjeranjem, želudac pomjera i matericu. Uglavnom je to uzrok i neplodnosti. Do sada sam imala nekoliko takvih uspješnih liječenja kada su žene poslije mojih tretmana zatrudnjele – govori Nizama i za kraj nabraja neke od simptoma kako prepoznati da li ste klijent za nju:
  • Ti problemi se uglavnom očituju u mučninama, bolovima u stomaku i leđima, otežanom disanju, gušenjem u plućima, lošim apetitom, malaksalosti, glavobolji, gubitku koncentracije, nesvjestici…

(Magazin Aura)

You may also like...