Sajma S. iz Sarajeva svjedoči koliko opasna može biti struna želuca: Svi nalazi uredni, a ja nisam mogla ustati iz kreveta!

Želudac me bolio nesnošljivo. Bila sam jako nervozna. Svaka sitnica utjecala je na mene. U stomoku je “kucalo” na sve strane, kao da nešto hoda. Počele su i nesanice. Preznojavala sam se, a onda bi me uhvatila groznica. Nikako nisam mogla da se smirim. Uzrujavao bi me i zvuk mobitela, želudac bi odmah počeo da “udara” a mene da hvata strah i panika

Sajma na posljednjem tretmanu kod Nizame

Nakon svjedočenja Alena H. za Auru kako se od strune i nervoze želuca izliječio kod bioenergičarke Nizame Arslan Nize, Sarajka Sajma S. je pomislila da bi i njoj Niza mogla pomoći. I Sajma je imala identične tegobe kao i Alen s tim što se ona sa njima borila godinama. Više nije znala šta da napravi kako bi se osjećala bolje. Posljednjih mjeseci pala je u postelju. U Nizami Arslan vidjela je posljednju nadu za ozdravljenjem.

Strah od infarkta

Sajma je 45-godišnja supruga i majka. Prije šest godina suočila se sa prvim težim zdravstvenim problemima. Učestali bolovi u stomaku i nagoni za povraćenjem odveli su je u ljekaru. Nakon pregleda, konstatovano je da je operacija žuči neophodna. Mislila je da je time završila svoje dalje birge za zdravljem, međutim…

  • Zdravstveni problemi su se samo gomilali, a s njima i stres. Bila sam i pretila. Ljekari su savjetovali da moram smršati. Za nekoliko mjeseci izgubila sam 15-ak kilograma. Tada su počeli i drugi problemi. Gubila sam apetiti, konstantno sam bila nervozna, isrcpljena, glavobolje su bile nesnošljive…

Tada Sajma još uvijek nije sumnjala da je želudac uzročnik skoro svih njenih zdravstvenih problema. Živjela je i borila se s tim, ali prije osam mjeseci  izgubila je snagu.

  • Želudac je počeo da me boli nesnošljivo. Postala sam jako nervozna. Svaka sitnica utjecala je na mene. U stomoku je “kucalo” na sve strane, kao da nešto hoda. Počele su i nesanice. Preznojavala sam se, a onda bi me uhvatila groznica. Nikako nisam mogla da se smirim. Uzrujavao bi me i zvuk mobitela, želudac bi odmah počeo da “udara” a mene da hvata strah i panika. Srce je lupalo kao ludo. Mislila sam da ću doživjeti infarkt – priča Sajma.

Ponovo se obratila ljekarima. Nakon detaljnih nalaza, ljekari nisu mogli da otkriju uzrok takvog stanja.

  • Uradila sam i gastroskopiju. Sve što su doktori otrkili jeste da je prsiustvo bakterije helicobacter pilori uvećano. Trojnom terapijom sam uspjela i njihovo brojno stanje dovesti u red. Međutim, moji problemi nisu prestajali. Svakim danom bivalo mi je samo gore. Posjetila sam i privatnu kliniku ali i tu nisam saznala ništa novu. Moji nalazi su bili uredni! Od čega ja to bolujuem? – pitala se Sajma.

Stres i želudac

U traženju lijeka, posjetila je i duhovne iscjelitelje. Rekli su da je pod utjecajem sihira. Proičili su joj rukju i dali učenu vodu. Jedan hodža je savjetovao da se mora okrenuti vjeri, namazu i Bogu i da tu leži duševni mir koji joj je bio neophodan…

  • Poslije toga mi je bilo bolje, bila sam smirenija, ali problemi sa povraćanjem, bolovima u stomaku, glavoboljama i preznojavanjem nisu prestajali. Kopnila sam iz dana u dan. Na kraju sam završila na postelji. Tada sam u Auri pročitala priču o Alenu H. i na osnovu njegovih simptoma prepoznala sebe. Odlučila sam da posjetim Nizamu. I prije toga sam pravila želudac kod raznih iscjelitelja, ali ga niko nije mogao dovesti u red – kaže Sajma i nastavlja:
  • Nizama je rekla da se želudac povukao prema plućima zbog nervnog sistema koji je bio u rastrojstvu. Na prvom tretmanu vratila ha je na njegovo mjesto. Zbog zastarjelog problema, savjetovala mi je deset tretmana. Jer, Nizama je trebala da opusti i želudac i nervni sistem. Uslijedili su tretmani. Nakon svakog bila sam bolje. Polako su se povlačili simptomi poput drhtanja i preznojavanja. Više me nije stezalo u plućima. Evo, nakon desetog, bolovi su potpuno nestali. Ne patim više od nervoze. Apetiti je normalan. Napokon sam zdrava a mislila sam da mi nema spasa – posvjedočila je Sajma.

Čudotvorne ruke

Sajma je samo jedna u nizu koja se izliječila kod Nizame Arslan. Nažalost, stres koji je danas izražen, ponajviše ostavlja traga upravo na želucu koji reagira na svaki vanjski podražaj i stres.

  • Kada se želudac, najčešće zbog stresa i nervoze, pomjeri sa svoga mjesta, ili deformiše svoj prirodni oblik, nastaju problemi koje teško da i jedna medicinska ustanova može otkloniti. Uglavnom su to učestali bolovi u stomaku, otežano disanje, pritisak u plućima, mučnine, malaksalost, problemi sa crijevima… Želudac, naime, svojom neprirodnom veličinom počinje smetati radu ostalih organa – tvrdi Nizama Arslan, bioenergičarka i vrsni poznavalac metoda namještanja želuca.

Dalje govori da problemi sa želucem mogu biti veoma opasni. Nekada čovjek sa tim oboljenjem živi godinama ni ne sluteći da je bolestan. Tek kada ga savladaju bolovi, ili velike mučnine i povraćanja, a zvanična medicina nema rješenja, pomisli se na strunu.

  • Do sada sam izliječila na stotine ljudi. Niko nikada se nije požalio nakon mojih tretmana. Osim što pomažem kod želučanih problema, uspješno liječim i boblove u leđima, glavobolje, žensku neplodnost, visok krvni pritisak… – tvrdi Nizama.

Na kraju da ukliko imate slične probleme kao Sajma, kao a zvanična medicina vam nije uspjela pomoći, zapitajte se i oslušnite svoj želudac. Nemojte se patiti i gubiti nadu, jer lijek postoji.

(Magazin Aura)

You may also like...