Istinito svjedočenje Safete Muhović: Izliječila strunu nakon samo tri tretmana!

Struna je mučila godinama, ali posljednjih mjeseci bol je postala neizdrživa. Nije mogla jesti, spavati, saginjati se, a uz strunu mučili su je i drugi zdravstveni problemi. Nakon tretmana kod Nizame Arslan njen život se u potpunosti promijenio

Safeta na tretmanima

Sarajka Nizama Arslan već godinama „čarobnim“ rukama, uz pomoć bioenergije i masaže, uspješno otklanja bolove u želucu, glavobolje, nervozu, stres i mnoge druge zdravstvene probleme. Nemali je broj pacijenata koji su prošli kroz njen stan u ulici Prvomajska 13 sarajevskog naselja Švrakino koji je Nizama preuredila u mini ordinaciju. Često se može vidjeti kako iz Prvomajske 13 izlaze penzioneri, radnici, ali i profesori, uspješni poduzetnici…

Iskustva pacijenata

„Prezadovoljna“, „odlično se osjećam“, „napokon izliječen“ čitamo iz plave sveske rukom napisane izjave Nizaminih pacijenata koje nam je ova iscjeliteljka ustupila nakratko. Pismena svjedočenja svih onih koji prođu kroz njenu „ordinaciju“ Nizama vrijedno i pod strogom diskrecijom bilježi u plavu svesku.

  • Nisam mogla ni zamisliti da ću nakon samo tri tretmana riješiti problem sa želucom koji su me mučili više od dvadeset godina – ovo ne piše već nam govori Safeta Muhović, 69-godišnja penzionerka iz Sarajeva koju smo zatekli na tretmanima kod ove iscjeliteljke. Nizamino ime pronašla je u oglasima… Nije oklijevala sa pozivom.

Izbjeglica iz Istočne Bosne

Sve do početka rata, Safeta je živjela na svom imanju u Prači gdje je, kako kaže, bila najsretnija. Obrađivala je zemlju, udisala svjež zrak, jela zdravu hranu. Ustajala sa prvim ezanom i uvijek lijegala prezadovoljna, nikad umorna. Nažalost, desila se ’92. i zajedno sa hiljadama svojih sugrađana, krenula je put Sarajeva gdje i danas živi.

  • I danas, kad sam zdrava, odem u Praču i radim oko kuće. Tamo zaboravim sve ono ružno što nam je život donio u posljednjih dvadesetak godina. Posadim malo krompira, luka, paradajza, počistim korov oko kuće i onda sjednem da malo odmorim. Sjećanja počinju navirati… – prisjeća se Safeta. Dok govori, pogled joj se zaustavio na fildžanu crne kafe.
  • Šta ćeš, sine moj. Tako nam je suđeno, tako je moralo biti – veli.

Sa dolaskom u Sarajevo, kaže da se u njenom životu mnogo toga promijenilo. Pjesme pijetlova i laveže pasa dok idu za ovcama zamijenile su sirene hiljada automobila, hitne pomoći, buka tramvaja… Prelijepi pejzaž u kojem je pedeset godina uživala, nestao je iz života ove bivše uposlenice „Alhosa“. Danas, veli, živi od 296 maraka penzije u koju je prinudno otišla zbog bolesti.

  • Već nekoliko godina guši me u prsima, imam bolesnu kičmu, čir na dvanaestopalačnom crijevu, anginu pektoris. Sve se sastalo! – govori Safeta.

Sve ove bolove nekako je ublažavala tabletama, ali za gušenje u prsima niko nije imao rješenje. Znala je, kaže, da je riječ o struni jer je njena rahmetli majka Hava od ovog problema uspješno liječila mnoge.

Namještanje strune

Iako je od svoje majke naučila tajne liječenja strune, sama sebi nije mogla pomoći.

  • Počeo me hvatati strah i panika. Nisam se mogla sagnuti da obučem cipele. Slabo sam jela jer bih na taj način, praznim želucem, donekle ublažila bol – govori nam Safeta.

– Raspitivala sam se kod prijatelja da li znaju nekog ko pravi strunu. Niko mi nije mogao pomoći. Sve dok u novinama nisam vidjela oglas u kojem je, između ostalog, pisalo “uspješno namještam strunu”. Nisam oklijevala – kaže Safeta.

Nije mogla ni zamisliti kako će u naredna tri dana riješiti dugogodišnji problem. Svojim “čudotvornim” rukama, Nizama je Safeti vratila želudac gdje mu je mjesto.

  • Njen želudac bio je u izuzetno kritičnom stanju, izrazito tvrd. Uz pomoć masaža i bioenergetskih tretmana, želudac sam vratila na njegovo prirodno mjesto – ubacuje se Nizama u razgovor.

– Prije sam samu sebe proklinjala nakon jela riječima: „Što budalo jedeš“. Međutim, nakon trećeg tretmana kod Nizame, hvala Bogu, ja sam sada dobro. A evo, dolazi i lijepo vrijeme, čeka me mnogo posla u Prači – smije se Safeta Muhović.

You may also like...